top of page
  • Obrázek autoraFilip Krejčí

Zavádějící zprávy z finančních úřadů kvůli DPFO/DPPO 2019

Aktualizováno: 31. 7. 2023


Začínají se množit případy, kdy do datových schránek podnikatelů přistávají zprávy z finančních úřadů s předmětem PLATEBNÍ VÝBĚR na úrok z prodlení.

Prozatím veškeré případy, u kterých toto oznámení evidujeme, se týkají těch firem/živnotníků, kteří podali své daňové přiznání k dani z příjmů za rok 2019 a uhradili daňovou povinnost do termínu 18.8.2020. Tedy v termínu, který byl vládou deklarovaný. Pokud Vám také něco podobného přišlo, nemusíte se ihned lekat. Opravdu platilo a platí, že toto daňové přiznání a daň z něj vzešlou bylo možné podat a uhradit do 18.8.2020.


V těchto případech se při dalším čtení dokumentu hned na první straně, a následně na třetí straně můžete také dočíst následující text: "Předepsaný úrok, prominutý před zasláním plat. výměru a vyčíslená částka." V tu chvíli byste měli zjistit, že je vše v pořádku. Takže pokud jste podali své daňové přiznání a uhradili daň včas, nemusíte se těchto dopisů opravdu bát, stačí si je pouze přečíst celé. Pokud máte přesto pochybnosti, nebo jste podali Vaše daňové přiznání pozdě, můžete se obrátit na našeho daňového poradce. Rád Vám pomůže a případně vše zpracuje.


O autorovi:

Ing. Filip Krejčí

Filip má více než 10letou praxi z vedení finančního a mzdového účetnictví obchodních korporací. Má zkušenosti s finančním řízením firem a vedením účetních týmů. Své znalosti a dlouholeté zkušenosti předává jako uznávaný lektor prostřednictvím odborných kurzů a seminářů dalším profesionálům v oblastech účetnictví, daní a mezd. Vedení účetnictví v jeho podání je profesionální a pochopitelné pro všechny.


30. 10. 2020

bottom of page